svētdiena, janvāris 3

Pārdomas kadrs

Sācies pēdējais gads 21 gadsimta pirmajā desmitgadē. Gadumija allaž uzdzen filosofiski fatāliskas pārdomas par dzīvi, tās vērtībām un virzību.
Kur virzās pasaule savā cikliskajā spirālē, ar tādiem dzinejspēkiem kā tehnoloģiskā attīstība, nerimstoša ražosanas procesu optimizācija? Nepārtraukti, aritmetiskajā progresijā, pieaugošais cilvēku skaits konfliktē ar tehnoloģiju attīstību, kuras, vairākumā gadījumu, tendētas uz clvēkresursu ekonomiju. Izgaist nebūtībā daudzi, līdz šim plaši izplatīti arodi. Štatu samazināšana, ieviešot jaunākās tehnoloģijas jau tiek uzskatīta par normu.
Pateicoties abiem augstakminētajiem procesiem, saasinās konkurence cilvēku vidū par tiesībām uz algotu darbu un, respektīvi, uz izdzīvošanu.
Cik tālu šī konkurence var aiziet, un, kurā brīdī veselīgā konkurence, kas pastāvējusi primātu vidū jau no pirmsākumiem, pāraugs agonistiskā cīņā par izdzīvošanu kuru varētu definēt kā karu. Negribētos šo rakstu beigt ar tik negatīvas enerģijas pilnu vārdu, tamdēļ, novēlēšu visai cilvēcei - Miera pilnu Jauno Gadu!

Nav komentāru: